249,00€
Nov fotoaparat: Nikon S6900 »S«

Nov fotoaparat: Nikon S6900 »S«

Nikon je predstavil kompaktni fotoaparat Coolpix S6900 s tipalom CMOS z osvetlitvijo od zadaj s 16 milijoni slikovnih točk, s kotno premičnim zaslonom LCD (7,5 cm) za ustvarjalno kadriranje, vgrajenim stojalom in vgrajenim gumbom za proženje na prednji strani fotoaparat ter Wi-Fi in NFC vmesnikoma za povezavo s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Poleg tega »uboga« na povelja s kretnjami, zato je z njim ustvarjanje in deljenje »selfijev« enostavneje in zabavnejše kot kdajkoli prej.

Sporočilo za javnost

S funkcijo upravljanja na daljavo s kretnjami lahko preprosto posnamete fotografijo ali videoposnetek v polni ločljivosti HD 1080/60i, zmogljiv 12-kratni optični zoom (25-300 mm), razširljiv na 24-kratni Dynamic Fine Zoom, pa omogoča popolno osredotočanje na dogajanje. Z načinom širokokotnega avtoportreta lahko ustvarjamo skupinske avtoportrete tako, da združite hitre zaporedne posnetke (s hitrostjo do 8 posnetkov na sekundo) v eno širokokotno fotografijo. Drug zabaven način kolaža avtoportretov ustvari 9 fotografij z različnimi izrazi, kot so to nekoč omogočale fotografske kabine, in jih združi v kolaž fotografij. Funkcija selektivnega mehčanja z učinkom »bokeh« poudari izbrani motiv z ostrino, ozadje pa zamegli.

4-osno hibridno zmanjševanje tresljajev (VR) učinkovito zmanjšuje posledice tresenja fotoaparata, visoka občutljivost ISO 125 – 6400 ter hiter in natančen sistem samodejnega ostrenja AF z iskanjem cilja, ki samodejno prepozna in izostri motiv, pa pomagata fotografu do uspele fotografije tudi pri hitro premikajočih se motivih ali pri fotografiranju na zabavah v šibki svetlobi. Že med fotografiranjem so na voljo štirje učinki retuširanja (mehčanje kože, nanos pudra, mehke in živahne barve), v načinu predvajanja pa so na voljo še dodatne ustvarjalne možnosti, kot so poudarki beline zob in dodajanje ličila.

Deljenje
Coolpix S6900 omogoča hitro polnjenje baterije prek USB vmesnika. V načinu predvajanja lahko po eno fotografijo pošljete na pametno napravo s pritiskom namenskega gumba Wi-Fi, prek NFC povezave pa lahko brezžično prenašamo fotografije na združljive pametne naprave z enim dotikom zaslona. Pametno napravo lahko uporabite tudi kot daljinski upravljalnik za fotoaparat.

Nikon Coolpix S6900 bo na voljo v črni in beli barvi ohišja od 16. oktobra 2014 po ceni 249 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati