Nov fotoaparat: Canon EOS 7D Mark II

Nov fotoaparat: Canon EOS 7D Mark II

Canon danes predstavlja EOS 7D Mark II, najboljši DSLR za zajem akcijskih posnetkov, ki jih drugi fotoaparati enostavno zgrešijo. Zgrajen na vodilnih zmogljivostih znamenitega EOS-a 7D in z uporabo tehnologij vrhunskega profesionalnega modela EOS-1D X, revolucionarni fotoaparat ponuja hitrost, izjemno moč in zmogljivost, ki ljubiteljskim fotografom omogoča slikanje akcijskih prizorov.

Sporočilo za javnost

Popolnoma na novo zasnovan EOS 7D Mark II ponuja vso zmogljivost svojega predhodnika in mnogo več. Narejen je za najhitrejše trenutke življenja, saj zmore 10 slik na sekundo brez padca ločljivosti. EOS 7D Mark II s sistemom samodejnega ostrenja AF s 65 križnimi točkami in dvema procesorjema DIGIC 6 postavlja novo merilo v hitrosti in zmogljivosti.
Izdelan je, da vam pomaga zajeti popoln trenutek v izvrstni kakovosti, zato ima novo tipalo APS-C CMOS z 20,2 milijona točkami s privzeto ločljivostjo ISO 100-16.000, razširljivo na ISO 51.200. Skupaj z naprednim visokoločljivostnim merilnim tipalom RGB+IR s 150.000 točkami in z inovativnim zaznavanjem utripanja EOS 7D Mark II zagotavlja lepo osvetljene slike. Fotoaparat je mogoče popolnoma prilagoditi posameznikovemu načinu fotografiranja, gumbi so nastavljivi, novo iskalo ima približno 100-odstotno pokritost. S profesionalnimi možnostmi snemanja filmov, med drugim z nekompresiranim izhodom HDMI in s tehnologijo samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS AF, vam EOS 7D Mark II pomaga odkrivati nove razsežnosti izrazne ustvarjalnosti.

Zajem trenutkov akcije
EOS 7D Mark II se odlikuje v zelo hitrih razmerah, z zaporednim slikanjem osupljivih 10 slik polne ločljivosti v eni sami sekundi, zahvaljujoč tudi na novo zasnovanemu zaklopu in zrcalnemu mehanizmu z neverjetno zdržljivostjo 200.000 proženj.
Izvrstno odzivnost omogoča tudi bliskovit 65-točkovni sistem samodejnega ostrenja AF, ki ponuja brezkompromisno občutljivost in izredno natančno izostri subjekt. Ima enega najbolj naprednih sistemov ostrenja v fotoaparatu tega kakovostnega razreda, v katerem je vsaka točka križna , osrednja točka pa omogoča dvojno navzkrižno ostrenje pri f/2.8 in pri občutljivosti za šibko svetlobo EV-3, kar daje neprekosljivo natančnost v vseh svetlobnih razmerah in za vse vrste subjektov. EOS 7D Mark II omogoča nastavljanje sistema AF prek menija, podobno kot EOS-1D X, in tako ponuja popoln nadzor nad občutljivostjo in sledenjem subjektu, medtem ko novo namensko stikalo AF Mode Selection omogoča neposredno preklapljanje med območji ostrenja.

Neprimerljiva jasnost, podrobnosti in barve
Bodisi fotografirate v prostorih ali na prostem bodisi pod naravno ali umetno svetlobo, za natančno osvetlitev skrbi novo merilno tipalo RGB+IR s 150.000 točkami – prvo takšno tipalo v EOS-u, ki je občutljivo na infrardečo in utripajočo svetlobo. Novo vrhunsko zaznavanje utripanja zagotavlja, da so slike posnete samo takrat, ko je svetloba najmočnejša. Inteligentno analizira vir svetlobe in zazna utripanje svetlobe, ki ga oko preprosto ne vidi. Poleg tega tehnologiji EOS iTR AF in AI Servo AF III, prvič predstavljeni v fotoaparatu EOS-1D X, skrbita za natančno sledenje subjektu.

Kinematografski filmi na dlani
EOS 7D Mark II nadaljuje filmski sloves svojega predhodnika z novim naborom snemalnih možnosti. Napredno ostrenje AF opravlja Canonova edinstvena tehnologija Dual Pixel CMOS AF, ki omogoča mehko in natančno ostrenje. Prvič v EOS-u je mogoče prilagoditi hitrost Movie Servo AF in občutljivost sledenja, kar daje uporabniku popoln nadzor nad različnimi učinki ostrenja in prehodi med subjekti. Fotoaparat zajame vsak trenutek akcije v kakovosti Full HD, z izborom števila slik med 24p in 60p za tekoče gibanje in učinke upočasnjenih posnetkov.
Posnetke, narejene z EOS-om 7D Mark II, je enostavno uporabiti v obstoječih profesionalnih video delovnih procesih, zahvaljujoč nekompresiranemu izhodu HDMI (4:2:2) na zunanje snemalnike. Za profesionalen zajem zvoka sta v EOS 7D Mark II vgrajena priključka za mikrofon in slušalke, nadzor glasnosti pa omogoča spreminjanje nastavitev med snemanjem.

Vaš fotoaparat, na vaš način
EOS 7D Mark II je narejen za delo v najzahtevnejših razmerah, ima izboljšano odpornost na vremenske razmere in trpežno ohišje iz magnezijeve zlitine. Vgrajen GPS in digitalni kompas pomagata slediti vašim potepanjem. Ker je del svetovno priznanega sistema EOS, fotoaparat podpira številno dodatno opremo, posebej zanj so razvili tudi novo držalo z baterijo, ki omogoča dolgotrajnejše in stabilnejše celodnevno fotografiranje.

EOS 7D Mark II – ključne prednosti:
• Zajem bežnih trenutkov, ne glede na hitrost akcije
• Fotografije galerijske kakovosti, ki jih boste z veseljem razstavljali
• Prilagodljivost na način, ki vam najbolj ustreza
• Raziskujte novo raven ustvarjalnosti v fotoaparatu
• Prikažite svojo domišljijo na velikem platnu, s kinematografskim snemanjem filmov

Komentarji
Matic Zalaznik (@LazyBones) 15. september 2014 20:34
če bo kdo kje zasledil konkretne primere ISO testa in pa ceno bi se priporočal tule za kakšen link
Brusli (@Brusli) 15. september 2014 20:46
cena 1800$
http://www.canonrumors.com/2014/09/preorder-the-canon-eos-7d-mark-ii/
Brusli (@Brusli) 15. september 2014 20:46
cena 1800$
http://www.canonrumors.com/2014/09/preorder-the-canon-eos-7d-mark-ii/
Matic Zalaznik (@LazyBones) 15. september 2014 22:08
hvala... no saj sploh ni drag...
Uroš (@Flore) 23. september 2014 14:06
zate k si privatnik,
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.