Nikon Coolpix AW130

Nikon Coolpix AW130

Nikon Coolpix AW130 predstavlja že tretjo generacijo trpežnega kompaktnega fotoaparata, primernega za vse z aktivnim življenjskim slogom. Je vodoodporen do globine 30 metrov, kar ustreza ravni certifikata za potapljanje Advanced Open Water Diver. Deluje vse do temperature do -10 stopinj Celzija in preživi padce z višine do dveh metrov. Omogoča tudi povezavo z družabnimi omrežji, saj ima vgrajeno podporo za NFC in vmesnik Wi-Fi za povezavo s pametnimi napravami.

S CMOS slikovnim tipalom s 16 milijoni slikovnih točk in hitrim 24-mm objektivom s svetlobno jakostjo f/2.8 in 5-kratnim optičnim zoomom (primerljivim s 24 do 120 mm v FX formatu), ki je razširljiv vse do 10-kratnega (Dynamic Fine Zoom), lahko posnamete tako nočne pokrajine kot tudi bližinske posnetke pod vodno gladino. Vse dogajanje lahko upodobimo tudi na videoposnetke v polni ločljivosti HD (1080/60i) z minimalno zameglitvijo, saj zmogljiva funkcija zmanjševanja tresljajev VR izniči posledice tresenja fotoaparata pri snemanju aktivnih prizorov in uporabi zooma. Preprosto lahko ustvarite tudi 10-sekundne intervalne videoposnetke. Nikon Coolpix AW 130 ima tudi vgrajeno podporo za GPS/GLONASS/QZSS, zato lahko prek satelitskega sledenja beleži dnevnik poti. Na naložen zemljevid sveta lahko shranite do 30 lokacij, ob fotografijah pa fotoaparat zabeleži tudi globino oziroma nadmorsko višino.

Nikon Coolpix AW130 seveda lahko opravlja delo fotoaparata za vsak dan in s svojim svetlim in elegantnim ohišjem pritegne pozornost pri fotografiranju v urbanem okolju. 7,5-centimetrski (3,0-palčni) zaslon OLED z 921.000 točkami zagotovi jasne posnetke tudi pri neposredni sončni svetlobi in pod vodo.

Nikon Coolpix AW130 bo na voljo v črni, modri, oranžni, rumeni in maskirni barvi po priporočeni ceni 349 evrov, in sicer od 26. februarja naprej.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati