Nikon Coolpix P610, L840 in L340

Nikon Coolpix P610, L840 in L340

Nikonovi novinci Coolpix P610, L840 in L340 so digitalni kompaktni fotoaparati z visokozmogljivim zoomom (od 28 do 60-kratnega) za fotografiranje narave in zabavnih večerov s prijatelji. Tudi v tej vrsti Nikonovih fotoaparatov je stalnica postala podpora za povezavo s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki prek vmesnikov Wi-Fi in NFC ter hitro deljenje fotografij. Zmogljivejša od novincev sta opremljena tudi z nagibnim zaslonom LCD za ustvarjalnejše fotografiranje iz različnih kotov.

Nikon Coolpix P610 s slikovnim tipalom CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in 60-kratnim optičnim zoomom (24-1440 mm, razširljivim na 120-kratni Dynamic Fine Zoom) izboljšuje izkušnjo pri fotografiranju tako nočnih posnetkov kot tudi narave. Elektronsko iskalo in 7,5-centimetrski zaslon LCD z visoko ločljivostjo 921.000 točk s spremenljivim kotom spodbujata k ustvarjalnemu kadriranju in deljenju posnetkov prek vmesnikov Wi-Fi in NFC in pametno napravo s svojimi prijatelji in svetom. Vmesnik GPS/GLONASS beleži lokacijo fotografiranja, funkcija optičnega zmanjševanja tresljajev VR z dvojnim zaznavanjem pa poskrbi za stabilnost fotoaparata in ostre fotografije tudi pri uporabi najdaljših goriščnic in snemanju videa v polni ločljivosti HD (1080/60p).


S fotoaparatom Nikon Coolpix L840 s slikovnim tipalom s 16 milijoni slikovnih točk in 38-kratnim zoomom (22,5-855 mm, razširljiv na 76-kratni Dynamic Fine Zoom) lahko ovekovečite pokrajine in divje živali ali pa z njim ustvarite izjemne bližinske posnetke na družinskih praznovanjih. Z možnostjo samodejnega izbora scenskih načinov lahko fotoaparatu prepustite izbiro najoptimalnejših nastavitev, sami pa se raje posvetite iskanju zanimivih kotov fotografiranja, ki jih omogoča velik nagibni zaslon LCD. Fotografije lahko takoj delite z drugimi prek vmesnikov Wi-Fi in NFC ter pametne naprave.

 

 

Nikon Coolpix s slikovnim tipalom z 20 milijoni slikovnih točk prinaša v ta razred klasično in kompaktno obliko fotoaparata. Objektiv z 28-kratnim optičnim zoomom (22,5-630 mm, razširljiv na 56-kratni Dynamic Fine Zoom) nudi vse od širokotnih do telefoto goriščnih razdalj. Sistem samodejnega ostrenja z iskanjem cilja zagotavlja ostre fotografije, saj natančno določi lokacijo motiva in ga samodejno izostri. Zaradi udobnega ročaja in preproste postavitve kontrolnih gumbov za fotografiranje in snemanje, lahko fotoaparat upravljate na intuitiven in preprost način, poleg tega pa fotoaparat napajajo baterije tipa AA, ki so na voljo praktično povsod.

Nikon Coolpix P610 bo naprodaj v črni in rdeči barvi po priporočeni ceni 449 evrov, L840 v črni, rdeči in vijolični barvi po 259 evrov in L430 v črni barvi po 179 evrov. Na policah slovenskih trgovcev bodo od 26 februarja.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati