Nikon Coolpix P900

Nikon Coolpix P900

Nikon Coolpix P900 je nov visoko zmogljiv kompaktni fotoaparat s slikovnim tipalom CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in s 83-kratnim optičnim zoomom z FX-primerljivo goriščno razdaljo od 24 do 2000 mm, ki je z Dynamic Fine Zoom funkcijo razširljiva vse do 4000 mm. S hitrim objektivom s svetlobno jakostjo f/2.8-f/6.5 je P900 zmogljivo orodje za beleženje trenutkov tako na foto lovu kot pri snemanju nočnega neba.

V pomoč pri fotografiranju pri največjih goriščnih razdaljah je dodelana funkcija optičnega zmanjševanja tresljajev (VR) z dvojnim zaznavanjem, ki omogoča fotografiranje s 5 stopenj daljšimi časi zaklopa od priporočljivih. Nova funkcija VR zmanjšuje tresljaje tako, da hkrati zazna gibanje objektiva in slikovnega tipala, kar omogoča bolj natančen izračun stresenosti posnetkov in zato boljše delovanje celotnega sistema zmanjševanja tresljajev.

 

Velik 7,5 centimetrski (3-palčni) zaslon LCD (RGBW) z 921.000 slikovnimi točkami in spremenljivim kotom omogoča preprosto sestavljanje kompozicije za hitro spreminjajoče se motive, z vgrajenim elektronskim iskalom pa lahko preklapljate med različnima načinoma fotografiranja, saj tipalo za zaznavanje očesa samodejno preklopi s fotografiranja prek iskala na fotografiranje prek zaslona, ko se oko približa iskalu. Z vgrajeno podporo za sisteme GPS/GLONASS/QZS lahko hitro pridobite in zabeležite natančne podatke o lokaciji fotografiranja. Tudi na potovanjih lahko z drugimi takoj delite posnetke prek vgrajene funkcije Wi-Fi in podpore za NFC.

Nikon P900 ima vgrajen zanimiv način, pri katerem lahko ustvarimo 10-sekundne videoposnetke iz fotografij, posnetih v časovnih intervalih. Vgrajen ima tudi način za fotografiranje lune in način za opazovanje ptic. Vsak uporabnik Nikonovih fotoaparatov lahko izkoristi možnost uporabe Nikonove oblačne hrambe Nikon Image Space, prek katere lahko shrani ali deli do 20 GB fotografij.

Nikon Coolpix P900 bo naprodaj od 19. marca po priporočeni ceni 629 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati