Nikon D7200

Nikon D7200

D7200 je Nikonov novi najzmogljivejši D-SLR fotoaparat formata DX. Številne funkcije je prevzel od Nikonovih priznanih profesionalnih modelov formata FX, med drugim tudi 51-točkovni sistem samodejnega ostrenja, slikovni procesor Expeed 4 in visoko občutljivost slikovnega tipala s 24,12 milijoni slikovnih točk z razponom občutljivosti ISO od 100 do 25.600. Nikon D7200 je tudi prvi Nikonov zrcalno-refleksni fotoaparat s podporo tehnologiji NFC (Near Field Communication), zato prenos fotografij iz fotoaparata na pametne naprave še nikoli ni bilo tako preprost, z naprednimi funkcijami videosnemanja pa je D7200 zanimiv tudi za tiste, ki želijo zajemati visokokakovostne videoposnetke z lahko in prenosno napravo.

Veliko slikovno tipalo formata DX, zmogljiv slikovni procesor Expeed 4, velik razpon občutljivosti ISO in profesionalen sistem samodejnega ostrenja, ki je zanesljiv tudi v slabih svetlobnih pogojih, primerljivih z osvetljenostjo do -3 EV (merjeno pri ISO 100, 20 stopinj Celzija) prinašajo fotografijam in videoposnetkom pristnost, ostrino, zajem detajlov, širok dinamični razpon, nizko stopnjo šuma in bogate barvne prehode, ki so na ravni Nikonovih profesionalnih modelov. Petnajst sredinskih križno občutljivih točk samodejnega ostrenja deluje z objektivi z efektivno svetlobno jakostjo do f/8, kar omogoča več kombinacij objektivov in telekonverterjev. D7200 lahko naredi do 6 zaporednih posnetkov na sekundo v formatu DX oziroma do 7 posnetkov na sekundo v načinu z izrezom 1,3-kratnim faktorjem, ki omogoči, da 51 točk sistema AF pokrije celoten kader od roba do roba. Velik medpomnilnik fotoaparata lahko shrani do 27 zaporedno posnetih 12-bitnih fotografij NEF (RAW) in do 100 fotografij, posnetih v formatu JPEG.

 

7200 je od svojih profesionalnih bratov prevzel tudi funkcije za video snemanje. Fotoaparat snema v polni ločljivosti HD in načinih 25p/30p, pri snemanju z aktivnim 1,3-kratnim faktorjem zajema pa tudi v načinu 50p/60p. Posnetke je mogoče snemati na spominske kartice SD (na voljo sta dve reži) in jih sočasno zapisovati na zunanji snemalnik ali zaslon prek povezave HDMI.

Nikon D7200 je prvi Nikonov D-SLR s podporo za tehnologijo NFC za prenašanje fotografij na pametne naprave z enim dotikom. Prek vmesnika Wi-Fi in brezplačne aplikacije Wireless Mobile Utility lahko povežete fotoaparat s pametno napravo za upravljanje fotoaparata in prenos fotografij in posnetkov.

Zaslon LCD premera 8,0 centimetrov (3,2-palca) s 1.23 milijona točkami je mogoče kalibrirati z uravnavanjem barvnih in tonskih vrednosti. Za kar največ svobode pri naknadni obdelavi s Picture Control nastavitvijo "Flat" ohranimo podrobnosti in razpon tonov tako v svetlih kot temnih delih posnetkov, nastavitev "Clarity" pa omogoča natančno prilagajanje kontrasta za boljši prikaz podrobnosti. Z D7200 lahko ustvarjamo fotografije in videoposnetke z zanimivimi učinki, ali pa posnamemo izjemne intervalne videoposnetke.

Nikon D7200 bo na voljo od 19. marca za 1.179 EUR (ohišje), v kompletu z objektivom AF-S 18-105 mm 1:3,5-5,6 G ED VR za 1.399 EUR, v kompletu z objektivomAF-S 18-140 mm 1:3,5-5,6 G ED VR pa za 1.499 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati