Vabljeni v prenovljeno galerijo portala Slo-Foto.net!

Vabljeni v prenovljeno galerijo portala Slo-Foto.net!

Res je minilo kar nekaj časa od zadnje prenove na portalu, vendar verjamemo, da jo je bilo vredno počakati. Prenovljena galerija prinaša kar nekaj novosti, zato vas vabimo, da si preberete nadaljevanje novice, kjer vam bomo podrobneje predstavili novosti.

Ker so pametni telefoni in tablice dandanes že tako napredne in hitre, z njimi vedno več dostopamo do interneta. Problem mnogih strani je, da niso primerne za branje, saj so elementi na strani (tekst, gumbi, navigacija) prilagojeni večjim zaslonom. Tega smo se zavedali tudi na portalu Slo-Foto.net in pri tokratni prenovi dali temu največjo prioriteto.

Navigacijski meni
Za mobilne uporabnike bo tako dostopanje do ostalih podstrani v galeriji veliko bolj uporaben navigacijski meni, ki se s klikom na desni zgodnji gumb razširi čez vaš zaslon in omogoča lažjo izbiro podstrani.

 

Prijava in uporabniški meni
Prijavo in uporabo uporabniškega menija smo prestavili na vrh strani, tako da boste lažje dostopali do privatnih strani, kot so zasebna sporočila, osebne nastavitve ali se prijavili v naš sistem.
V samem navigacijskem meniju boste prijavljeni uporabniki tudi zasledili gumb za dodajanje novih fotografij, ki vam bo dostopen na vseh straneh galerije.

 

Pogled na fotografije
Na straneh, kjer pregledujete popularne, nove ali najboljše fotografije tedna, boste hitro lahko opazili da se nalagajo občutno hitreje. Namreč, ko boste zamenjali številko strani, se celotna ne bo ponovno naložila, ampak samo vsebina, ki jo boste želeli videti. Tokrat smo tudi popravili napako iz starega sistema, ki ni omogočal vračanje nazaj.

 

Posamične fotografije
Samo pregledovanje fotografij, ocenjevanje in komentiranje bo lažje za uporabnike z manjšimi zasloni. Zvezdice za podeljevanje ocen bi morale biti dovolj velike, da boste lahko fotografije ocenjevali tudi takrat, ko ne boste za domačim računalnikom.

 

Portfoliji fotografov
Seveda nismo pozabili tudi na vaše portfolijo, ki so doživeli največjo prenovo. Sedaj se osnovni podatki fotografov nahajajo na vrhu strani, kjer tudi najdemo dobro označene navigacijske povezavo do ostalih podstrani (vizitka, priljubljene fotografije, ...).

 

Možne težave za uporabnike s starejšimi brskalniki
Žal pa imamo slabo novico za uporabnike starejših brskalnikov (Internet Explorer 8 in manj). Zaradi zastarele tehnologije, ki jo imajo te brskalniki, je velika verjetnost, da se vam galerija, in tudi ostale strani, ne bodo prikazovale pravilno. Vsem takim uporabnikom svetujemo, da naj si zaradi boljše uporabniške izkušnje (in tudi varnosti), nadgradijo svoj brskalnik. Priporočamo Chrome ali Firefox.

 

Ste morda naleteli na kakšno napako?
Kljub temu, da je prenovljenega galerija bila testirana, se vseeno lahko zgodi, da smo kaj spregledali kakšno napako. In če jo najdete, vas lepo prosimo, da nas o tem obvestite v temi, ki smo jo za ta namen odprli v našemu forumu.

 

Povezava do galerije: https://www.slo-foto.net/galerija

 

Ekipa Slo-Foto.net vam želi prijetno uporabo naše galerije!

Komentarji
iztok (@izo) 2. april 2015 01:16
lepo, vse pohvale..
Zvone Sotler (@ZvoneSotler) 4. april 2015 11:50
Izgleda zelo lepo in moje pohvale ...
santo (@santo) 6. april 2015 09:13
Fajn urejeno. Pohvale.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.