Nikon 1 J4, Nikon 1 S2 in COOLPIX S6900 z nagrado Red Dot

Nikon 1 J4, Nikon 1 S2 in COOLPIX S6900 z nagrado Red Dot

Podjetje Nikon je s strani nemškega oblikovalskega centra Nordrhein Westfalen prejelo tri prestižne oblikovalske nagrade za svoje izdelke. Nagrade red dot za kakovost in oblikovanje so prejeli napredna fotoaparata z izmenljivimi objektivi Nikon 1 J4 in Nikon 1 S2 ter kompaktni digitalni fotoaparat COOLPIX S6900.

Nagrada »red dot award: product design« je postala ena največjih in najprestižnejših oblikovalskih nagrad na svetu. Letos so oblikovalci in podjetja iz 56 držav prijavili 4928 izdelkov. Omenjeno nagrado prejmejo izdelki, ki se izkažejo za izjemne na devetih področjih, vključno z inovacijami, funkcijami, ergonomičnostjo, prijaznostjo do uporabnika in okolja ter trpežnostjo.

Nikon 1 J4
Nikon 1 J4 se ponaša z izjemno hitrim sledenjem premikajočih se motivov, saj ima najvišjo* hitrost rafalnega fotografiranja s sledenjem AF na svetu – približno 20 posnetkov na sekundo. Fotoaparat z izmenljivimi objektivi omogoča različne možnosti snemanja in urejanja fotografij in videoposnetkov, vse skupaj pa je na voljo v lahkem, kompaktnem ohišju. Z zaslonom LCD, občutljivim na dotik, omogoča intuitivno uporabo, vgrajena funkcija povezave v brezžična omrežja Wi-Fi pa omogoča hiter prenos in deljenje fotografij.

Nikon 1 S2
Nikon 1 S2 omogoča novincem v svetu izmenljivih objektivov, da s fotoaparatom, ki je preprost za uporabo posnamejo čudovite slike. Minimalistično obliko kompaktnega fotoaparata dopolnjuje izbor štirih barv, vključno z rdečo in rumeno, v katerih so na voljo tudi objektivi.

 

COOLPIX S6900
COOLPIX S6900 je kompakten digitalni fotoaparat z objektivom z 12x optičnim zoomom in najrazličnejšimi funkcijami, s katerimi uporabniki lažje delajo avtoportrete. Med njimi so premični zaslon LCD, ki omogoča fotografiranje iz nizke ali visoke perspektive, vgrajeno stojalo in gumb sprožilca spredaj. Pohvali se lahko z izjemno dodelanim upravljanjem, opremljen pa je z zanimivimi funkcijami, kot je upravljanje z gestami (daljinsko upravljanje z dlanjo). Vgrajeni tehnologiji Wi-Fi in NFC še dodatno olajšata deljenje fotografij s prijatelji in znanci.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati