Nikon AF-S Nikkor 200-500mm f/5.6E ED VR

Nikon AF-S Nikkor 200-500mm f/5.6E ED VR

Nikonov novi »veliki zoom« objektiv AF-S Nikkor 200-500mm f/5.6E ED VR predstavlja objektiv z največjim razponom zooma s fiksno zaslonko v trenutni zbirki objektivov Nikkor in predstavlja cenovno najbolj ugoden super teleobjektiv Nikkor z goriščno razdaljo nad 300 mm. Fiksna zaslonka f/5,6 omogoča enakomerne čase fotografiranja in nemoten nadzor globinske ostrine v celotnem obsegu zooma, vgrajena najnovejša generacija Nikonove tehnologije za zmanjševanje tresljajev (VR) pa omogoča fotografiranje z do 4,5 stopnje daljšim časom zaklopa od priporočljivih in vključuje tudi nedavno razvit način Sport VR.

Način zmanjševanja tresljajev SPORT VR se izkaže predvsem v primerih, ko mora fotograf fotoaparat premikati vodoravno, da lahko sledi motivom. Ta način zagotavlja stabilno sliko v iskalu in omogoča, da je število posnetkov na sekundo pri neprekinjenem zaporednem fotografiranju podobno tistemu pri fotografiranju z izklopljenim sistemom VR. Novi objektiv je zato odlično orodje za za fotografiranje premikajočih se motivov, kot so ptice med letom, divje živali, letala ali hitro športno dogajanje.


Objektiv je sestavljen iz 19 optičnih elementov v 12-ih skupinah, vgrajeni pa so tudi trije elementi iz ED-stekla, ki zagotavljajo minimalne kromatske aberacije. Poleg tega Nikonov tihi pogon Silent Wave Motor (SWM) zagotavlja hitro, neslišno in natančno samodejno ostrenje. Elektromagnetni mehanizem uravnavanja zaslonke zagotavlja konsistentne osvetlitve tudi pri neprekinjenem zaporednem fotografiranju z veliko hitrostjo.

Objektiv AF-S Nikkor 200-­500 mm f/5.6E ED VR je opremljen s stikalom za zaporo zooma, ki zagotavlja varno prenašanje in odstranljivim nastavkom za stativ, ki pomaga pri stabilizaciji objektiva pri uporabi objektiva na stativu.

Objektiv AF-S Nikkor 200-­500 mm f/5.6E ED VR bo na voljo od 17. septembra po priporočeni ceni 1.599 evrov.

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati