Canon predstavil PowerShot G5 X in PowerShot G9 X

Canon predstavil PowerShot G5 X in PowerShot G9 X

Canon je z novima modeloma – PowerShot G5 X in PowerShot G9 X – razširil svojo serijo prestižnih fotoaparatov PowerShot G. Oba modela nudita brezkompromisno kakovost slik ter izjemno hitrost in zmogljivost, ki jo zagotavlja kombinacija od zadaj osvetljenega tipala CMOS z ločljivostjo 20,2 milijona točk vrste 1.0 in procesorja DIGIC 6 – v čudovito kompaktnem, žepnem ohišju.

Sporočilo za javnost

PowerShot G5 X je popoln sopotnik resnih fotografskih navdušencev, ki si želijo profesionalno raven nadzora in kakovosti, kot ju nudijo fotoaparati DSLR, PowerShot G9 X pa je primeren za tiste, ki želijo sprostiti svojo ustvarjalnost z vrhunskim žepnim fotoaparatom, ki omogoča zajem spontanih trenutkov.

Zmogljivost žepnega formata za osupljive fotografije
24 mm širokokotni, svetlobno izjemno močan objektiv f/1.8-2.8 s 4,2-kratno povečavo in z zaslonko z devetimi lopaticami omogoča zajem osupljivih posnetkov s čudovito zamegljenim ozadjem in bokehom, od posnetkov pokrajine do posnetkov od blizu. PowerShot G9 X pa je opremljen z 28 mm širokokotnim objektivom s zaslonko f/2-4.9 in s 3-kratno optično povečavo, kar omogoča zajem ostrih posnetkov z veliko podrobnostmi, tudi v gibanju ali v pogojih z manj svetlobe.

Intuitivni nadzor, brezčasno oblikovanje
PowerShot G5 X omogoča uporabnikom raziskovanje večjega števila fotografskih lastnosti in nastavitev, vse v praktičnem kompaktnem ohišju. Za naprednejše fotografe je v PowerShotu G5 X na voljo osrednje elektronsko iskalo OLED visoke ločljivosti, ki omogoča rokovanje, podobno kot pri DSLR-jih, nudi največje udobje med fotografiranjem in je primerno za fotografe, ki želijo ves čas spremljati fotografirani prizor. Bodisi na sprehodu po mestu od blizu fotografirate arhitekturo bodisi fotografirate obširne planjave na podeželju, zaslon na dotik PowerShota G5 X, ki se nagiba v različne smeri, omogoča zajem edinstvenih posnetkov iz različnih edinstvenih kotov.

PowerShot G9 X nudi uporabnikom vse lastnosti, ki jih potrebujejo za izražanje ustvarjalnosti in zajem nepredvidenih trenutkov. Je 25 odstotkov tanjši kot G7 X ter tako še bolj kompakten in popolnoma primeren za fotografe, ki si želijo vrhunsko kakovost fotografij tudi pri fotografiranju na poti. Intuitiven in velik, 3-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti omogoča preprost, ustvarjalen nadzor z dotikom prsta ter preprost dostop do nastavitev in funkcij fotoaparata v stilsko oblikovanem lahkem ohišju. Pri obeh modelih je mogoče hitro vključiti obroček za nadzor objektiva, s katerim je mogoče upravljati različne fotografske funkcije, vključno z zaslonko in hitrostjo zaklopa.

Naj postanejo prijatelji in sorodniki igralska zasedba vašega naslednjega filma
S PowerShotom G5 X in PowerShotom G9 X postanite nadobuden video snemalec – sprostite svojo ustvarjalnost z načinom Manual Movie in zajemite filme v izjemni kakovosti Full HD, posnete s hitrostjo 60 slik na sekundo, ter s popolnim nadzorom zaslonke, hitrosti zaklopa in občutljivosti ISO. Za stabilne posnetke, bodisi jih snemate med tekom bodisi v mirujočem stanju, vključujeta oba fotoaparata 5-točkovni napredni dinamični stabilizator slike. Tisti, ki bi radi imeli še več nadzora, lahko z uporabo funkcije poudarjenega ročnega ostrenja dosežejo popolno ostrino, prek zaslona na dotik ustvarijo kinematografske prehode ostrine in posnamejo svoj video z različnim številom posnetkov na sekundo.

Delite svojo ustvarjalnost

Modela PowerShot G5 X in PowerShot G9 X odlikuje množica naprednih ustvarjalnih načinov in funkcij povezovanja, kar vam omogoča, da izrazite svojo ustvarjalnost – bodisi fotografirate zvezdnato nočno nebo z izboljšanim načinom Star bodisi samodejno dodajate retro filtre s pritiskom na sprožilec z načinom Creative Shot. Možnost oddaljenega fotografiranja prek brezžične povezave vam omogoča popoln ročni nadzor ključnih funkcij fotoaparata iz vaše pametne naprave in vam zagotavlja svobodo pri raziskovanju bolj ustvarjalnih nastavitev fotografiranja. Vgrajeni brezžična povezava in povezljivost Dynamic NFC omogočata preprost prenos vaših fotografij in filmov na vašo pametno napravo in deljenje le-teh neposredno na družabnih omrežjih. Mogoče je celo varnostno shranjevanje fotografij v storitve v oblaku, kot sta irista in Google Drive, neposredno iz fotoaparata, tako da dragoceni spomini ne bodo nikoli izgubljeni.

PowerShot G5 X – ključne lastnosti:

- Vrhunska kakovost posnetkov in rokovanje kot s fotoaparati DSLR
- Delite svojo ustvarjalnost s svetom – nemudoma
- Izrazite svojo ustvarjalnost z napredno hitrostjo in nadzorom
- Ustvarite privlačne filme v osupljivi ločljivosti Full HD
- Profesionalna orodja za podporo vašemu ustvarjalnemu stilu


PowerShot G9 X – ključne lastnosti:

- Tanek, žepni fotoaparat z vrhunsko kakovostjo posnetkov
- Delite svojo ustvarjalnost s svetom – nemudoma
- Narejen za spontanost in ustvarjalnost
- Ustvarite privlačne filme v osupljivi ločljivosti Full HD
- Čudovito preprost nadzor

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.