Nikon predstavil objektiv AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Nikon predstavil objektiv AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Nikonov teleobjektiv AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8 formata FX, ki je prva izbira profesionalnih fotografov, je zdaj še hitrejši, lažji in bolj vsestranski. Najnovejša izvedba tega objektiva se ponaša z izboljšanim sledenjem AF in upravljanjem osvetlitve ter načinom VR SPORT za boljše rezultate pri rafalnem fotografiranju. V primerjavi s svojim predhodnikom nudi izboljšano kakovost slike od roba do roba, obenem pa je zmanjšano vinjetiranje pri bolj odprtih vrednostih zaslonke.

Ne glede na to, ali fotografirate šport, akcijo, novice ali reportaže, se najnovejša izvedba tega objektiva ponaša z vrsto izboljšav, ki se zelo izkažejo na terenu. Najbližja razdalja ostrenja je 1,1 m, največje razmerje povečave pa je naraslo z 0,11x na 0,21x. Z gumbi na ohišju, ki jih je mogoče konfigurirati, je delo učinkovitejše, položaja obročev za zoom in ostrenje pa so snovalci objektiva zamenjali in tako omogočili bolj uravnoteženo delo. Ohišje objektiva je narejeno iz nove magnezijeve zlitine. Objektiv uporablja optične elemente HRI (High Refractive Index) iz fluorita, tako da je bistveno lažji in hkrati enako vzdržljiv kot doslej. Nova optična zasnova vključuje šest optičnih elementov ED, nanokristalna prevleka zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj za bolj jasno sliko, kromatske aberacije in popačenja pa so pod nadzorom skozi celoten razpon zooma.

Novi objektiv ima tudi nadgrajen sistem za zmanjšanje tresljajev (VR). Najnovejša generacija Nikonove tehnologije VR omogoča fotografiranje s časi zaklopa, ki so lahko do 4 stopnje daljši kot pri fotografiranju brez VR. Način SPORT VR nudi stabilnejšo sliko v iskalu pri fotografiranju izjemno hitrega dogajanja. Izboljšano sledenje AF fotografom omogoča hitro in natančno odzivanje na spremembe samodejnega ostrenja. Elektromagnetni mehanizem zaslonke zagotavlja izjemno stabilno samodejno upravljanje osvetlitve – celo pri rafalu z veliko hitrostjo.

Teleobjektiv AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8 formata FX bo dobavljiv od 10. novembra, zanj pa bo treba odšteti 3.183 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati