Nikonov nov objektiv PC Nikkor 19mm f/4E ED

Nikonov nov objektiv PC Nikkor 19mm f/4E ED

Nikon z novim nagibno-premičnim objektivom PC Nikkor 19mm f/4E ED z možnostjo vodoravnega in navpičnega premikanja ter vodoravnega in navpičnega nagibanja objektiva ter istočasno možnostjo dvosmernega vrtenja, predstavlja novo raven fleksibilnosti pri določanju kompozicije in je zasnovan predvsem za arhitekturno in pokrajinsko fotografiranje. Pisan je na kožo fotografom z dobrim občutkom za prostor in je prvi Nikonov ultra širokokotni objektiv, ki ponuja nadzor perspektive v formatu FX.

Z vodoravnim premikom objektiva glede na tipalo lahko fotografi s tem objektivom ustvarijo krajine, ki so ostre od ospredja do ozadja, in to brez zapiranja zaslonke, kot je za doseganje zadostne globinske ostrine običajno potrebno pri običajnih objektivih. 19-milimetrska goriščnica je idealna za fotografiranje velikih objektov in prostorov, edinstvena optična konstrukcija pa zagotavlja, da so popačenja, pogosta pri širokokotnih objektivih, minimalna tudi na robovih slike. Zaradi nastavljivega slikovnega kota ta objektiv z ročnim ostrenjem fotografom omogoča fotografiranje z optimalne začetne točke. Vodoravni (do 90°) in navpični premik (do 90° v vsako smer) objektiva je mogoče določati posamično ali skupaj, kar dejansko podvaja gibanje fotoaparata velikega formata. Fotografom je na voljo podroben nadzor goriščne ravnine objektiva in preprost navpični premik objektiva glede na tipalo za geometrijsko točnejše posnetke, na katere ne vpliva navidezno stekanje linij v dani perspektivi.

Objektiv je kompakten in tehta približno 885 gramov. Uporablja Nikonovo fluorovo prevleko, ki aktivno odbija vodo, prah in umazanijo.

Objektiv PC Nikkor 19mm f/4E ED bo dobavljiv od 27 oktobra, zanj bo treba odšteti 3.952 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati