Sonyjeva kamera a7s ujela mednarodno vesoljsko postajo pri kroženju okrog lune

Četrtega februarja 2017 je amaterski astronom Thierry Legault s svojo kamero Sony α7s posnel mednarodno vesoljsko postajo, ko je potovala po sredini luninega krajca. Rezultati so več kot osupljivi.

Sporočilo za javnost

Legault je posnel dogodek z juga Francije, v bližini Rouena, domačega mesta francoskega astronavta in sedanjega rezidenta mednarodne vesoljske postaje Thomasa Pesqueta.

Resolucija videoposnetka je izjemna in jasno kaže velike kraterje in spektakularne gorske verige na luni, kar je pogled, običajno na voljo samo dejanskim prebivalcem mednarodne vesoljske postaje. Glavni moduli in velike solarne plošče mednarodne vesoljske postaje so jasno prepoznavne, ko se posnetek upočasni, kar je izjemen dosežek, če upoštevamo, da je mednarodna vesoljska postaja potovala s približno 28.000 km/h!

Ta posnetek lahko občudujete v zelo visoki ločljivosti zahvaljujoč Sonyjevi kameri α7s, ki ponuja izredne ustvarjalne možnosti za snemalce in fotografe, zlasti tiste, ki fotografirajo ob šibki svetlobi. Z ultra-visoko občutljivostjo ISO, minimalnim šumom in spektakularno 4K kakovostjo slike (3840 x 2160 slikovnih pik) sta Sonyjevi kameri α7s/α7s II idealno orodje za astronome pri odkrivanju skrivnosti neba.

Ta vizualni dosežek Thierryja Legaulta si je v celoti mogoče ogledati na spletni strani YouTube, še več spektakularnih podob pa najdete na njegovi spletni strani.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati