Sony objektiv FE 100-400mm F4.5.5.6 GM OSS

Sony objektiv FE 100-400mm F4.5.5.6 GM OSS

Sony je predstavil objektiv serije E z najdaljšo goriščno razdaljo. Gre za super telefoto model FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS z oznako SEL100400GM.

 

Sporočilo za javnost

Nov objektiv za fotoaparate s slikovnim senzorjem polnega formata ohranja visok standard ločljivosti, ki je zaščitni znak Sonyjeve vrhunske serije objektivov G Master™. Hkrati pa še vedno ponuja izjemno hiter in natančen avtofokus, lahko in kompaktno zasnovo ter številne profesionalne funkcije in prilagodljivost. Gre za izjemno zmogljivo fotografsko orodje, ki bo zadovoljilo številne ljubiteljske in profesionalne fotografe, še posebej tiste, ki pogosto fotografirajo športne dogodke in divje živali.

Brezkompromisna zasnova in zmogljivost G Master
Super telefoto zoom objektiv, ki izpolnjuje visoke zahteve Sonyjeve vrhunske serije objektivov G Master - to je novi FE 100-400mm GM, ki nudi izjemno ostrino skozi celoten razpon goriščnice ter zelo lepo izraženo mehkobo neostrine (bokeh). S tem pri vsakem motivu zagotavlja izpostavitev tudi najmanjših detajlov.

Objektiv sestavlja 22 optičnih elementov, razporejenih v 16 različnih skupin, vključno z enim Super ED (Extra-low Dispersion) in dvema ED steklenima elementoma. Vsi skupaj prispevajo k zmanjšanju kromatske aberacije in zagotavljajo zajem slike v izjemni ločljivosti. Objektiv je prevlečen tudi s Sonyjevim originalnim Nano AR premazom, ki se posebej izkaže pri fotografiranju športnih prizorov in divjih živali, saj zmanjšuje neželene odseve.


Natančno in hitro samodejno ostrenje
Da lahko sledi hitremu dogajanju, je novi super telefoto objektiv FE 100-400mm GM opremljen s kombinacijo dvojnega linearnega motorja in aktuatorja Direct Drive SSM, kar mu zagotavlja natančno in hitro delovanje.

Sistem dvojnega motorja omogoča hitre premike leč in s tem sledenje nenadnim premikom, ki so značilni pri fotografiranju športa in divjih živali, medtem ko izjemno natančen sistem za nadzor položaja in na novo optimiziran AF algoritem poskrbita za hitro iskanje objekta ter izostritev nanj. S tem je dosežena maksimalna zmogljivost samodejnega ostrenja na fotoaparatih, kot je novi α9.

Lahka zasnova, obsežna prilagodljivost
Da bi zadovoljil želje uporabnikov, ki si želijo lažjih, manjših in bolj priročnih super telefoto objektivov, novi FE 100-400mm GM tehta vsega 1.395 gramov, s čimer je najlažji v svojem razredu. Kot takšen je idealna izbira za široko paleto Sonyjevih kompaktno zasnovanih fotoaparatov.

Odlikuje ga tudi možnost nastavljanja trenja na obroču za zoomiranje - prvič pri Sonyjevi seriji α. To uporabniku omogoča, da nastavi stopnjo trenja in tako izbira med hitrejšim ali počasnejšim zoomiranjem glede na to, kaj bolj ustreza njegovemu osebnemu stilu fotografiranja. Na objektivu je tudi tipka “focus hold”, ki ji je mogoče dodeliti različne funkcije, vključno z izbiro načina ostrenja, izbiro AF območja ali priljubljeno funkcijo Eye AF lock.

Novi super telefoto objektiv je odporen na prah in vlago ter ima prednjo lečo prevlečeno s fluorovim premazom za enostavnejše odstranjevanje prahu in maščobe. Skupaj z objektivom pride tudi odstranljiv nosilec za pritrditev na stativ.

Profesionalno delovanje in zanesljivost
Novi objektiv FE 100-400mm GM odlikuje vgrajena optična stabilizacija slike, ki omogoča, da so posnete fotografije ostre tudi pri fotografiranju iz roke. Najmanjša razdalja ostrenja znaša samo 0,98 metra, kar še povečuje njegovo uporabnost, zaslonka z devetimi lističi pa zagotavlja čudovito mehkobo neostrine (bokeh).

Objektiv FE 100-400mm GM je združljiv tako z 1,4x (model SEL14TC) kot z 2,0x (model SEL20TC) telekonverterjem, kar fotografom in video snemalcem omogoča fotografiranje in snemanje z goriščnico do 800 mm pri fotoaparatih polnega 35 mm formata ter približno 1200 mm (ekvivalent 35 mm) pri fotoaparatih s slikovnim senzorjem velikosti APS-C.
Na voljo bo tudi nadomestna sončna zaslonka (model ALC-SH151).
Cena in razpoložljivost
Prodaja novega super telefoto zoom objektiva FE 100-400mm GM se bo v Evropi začela julija 2017, predvidena cena pa znaša približno 2.900 evrov.

Številne ekskluzivne zgodbe in navdušujoča vsebina ter posnetki, ki so narejeni z novim objektivom in ostalimi izdelki Sony α, so na voljo na spletni strani: http://www.alphauniverse.com. Stran je bila ustvarjena z namenom, da izobražuje in navdušuje uporabnike in oboževalce Sonyjeve blagovne znake α. Nova vsebina bo objavljena tudi na: Sony Photo Gallery in Sony Camera Channel na YouTube.

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati