Nikonov nov objektiv FX AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Nikonov nov objektiv FX AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Nikon je predstavil novo različico cenovno ugodnega zoom objektiva formata FX AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR. Z vgrajenimi preizkušenimi profesionalnimi tehnologijami, kot sta način umirjanja slike Sport VR in prednostno ročno ostrenje M/A, ki sta ključni za fotografe, ki delajo v zahtevnih pogojih, je novi objektiv namenjen vsem, ki se ukvarjajo s fotografiranjem športnih motivov, fotolovom in popotniško fotografijo ter nasploh pogosto fotografirajo v telefoto območju iz roke.

 

 

Sporočilo za javnost

Kot vsak NIKKOR objektiv tipa AF-P ima tudi ta vgrajen Nikonov koračni motorček, ki omogoča zelo hitro in tiho samodejno ostrenje. Zmanjšanje tresljajev (VR) je hitrejše, tišje in učinkovitejše. Objektiv nudi še način SPORT VR, podedovan od Nikonovih profesionalnih objektivov. Način SPORT VR je zelo priljubljen pri fotografih, ki fotografirajo akcijo, saj jim omogoča zanesljivo sledenje hitro premikajočih se motivov, tudi če je njihovo gibanje nepredvidljivo. Še ena od funkcij iz Nikonovih profesionalnih objektivov je elektromagnetno vodena zaslonka z devetimi lamelami, ki zagotavlja natančne osvetlitve pri zaporednem fotografiranju z visokim številom posnetkov na sekundo.


Tu je še stikalo za preklop med načinoma ročnega ostrenja A/M in M/A, ki omogoča preprost nadzor prednostnega ročnega ostrenja z vrtenjem obroča za ostrenje. Priljubljeni način športnih fotografov je M/A, ki omogoča prehod iz samodejnega v ročno ostrenje skoraj brez zakasnitve, medtem ko je način A/M manj občutljiv za nenamerni prehod iz samodejnega v ročni način.

Novi 70–300-milimetrski zoom teleobjektiv (primerljiv s 105–450 mm pri uporabi z Nikonovim fotoaparatom D-SLR formata DX) ima minimalno razdaljo ostrenja 1,2 m skozi celoten razpon goriščnic. Ohišje objektiva je odporno proti vremenskim vplivom, saj so vsi premični deli ohišja objektiva zatesnjeni pred vremenskimi vplivi in vdorom prahu ter vodnih kapljic.

Novi objektiv formata AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR bo naprodaj od konca julija ali kasneje po priporočeni ceni 879 EUR.

 

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati