Nikon z novo različico aplikacije SnapBridge

Nikon z novo različico aplikacije SnapBridge

Družba Nikon je predstavila novo različico aplikacije SnapBridge. SnapBridge 2.0.2 uporabnikom olajša povezavo Nikon fotoaparatov in drugih pametnih naprav* preko povezave Bluetooth® in še dodatno obogati uporabniško izkušnjo.

Sporočilo za javnost

Nikon je prisluhnil uporabnikom in s SnapBridge različico 2.0.2 uvaja novosti ter izboljšave, ki so jih uporabniki najbolj želeli. Aplikacija je doživela temeljito prenovo uporabniškega vmesnika in strukture menujev. Razvijalci so dodali več novih funkcij, vključno z jasnejšimi navodili, kako fotoaparat povezati s pametno napravo, hkrati pa so poskrbeli še za enostavnejšo in bolj intuitivno uporabo.

Poenostavili so tudi povezovanje pametne naprave s fotoaparatom, aplikacija SnapBridge zna po novem uporabnika po korakih voditi do uspešne povezave med napravama. Praktičnost nove aplikacije je očitna na več področjih – odslej pozna način varčevanja z energijo, fotografije prikazuje hitreje, povezave so zanesljivejše pa tudi fotografije se s fotoaparata pretočijo hitreje.

Uporabniki digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov so deležni nadgradnje funkcij upravljanja fotoaparat na daljavo, saj lahko odslej preko aplikacije prilagodijo bistveno več nastavitev fotoaparata. Uporabniki lahko po novem nastavljajo način fotografiranja (P/S/A/M), čas fotografiranja, zaslonko in ISO vrednost, nastavitve beline in kompenzacijo osvetlitve.

Nikon bo tudi v prihodnje še naprej razvijal in nadgrajeval aplikacijo SnapBridge v smeri višje uporabnosti in dodatnih funkcij.


Ključne izboljšave

Nova uporabniški vmesnik in struktura menujev za izboljšano upravljanje
Podoba uporabniškega vmesnika in strukture menujev je doživela temeljito prenovo. Novi so grafični elementi, ki uporabniku dajo vedeti, katera naloga se izvaja in ali je dokončana. Tako hitro izve, katera pametna naprava je povezana s fotoaparatom, ali pa če se spremeni vrsta povezave (Wi-Fi). Dostop do vsebin pomoči je omogočen neposredno iz menuja aplikacije.

Navodila, ki olajšajo povezovanje naprav
Aplikacija premore različne vrste navodil za povezovanje naprav z različnimi vrstami fotoaparatov. Čarovnik uporabnika vodi po korakih, ki so dobro pojasnjeni (s sliko in besedilom) na obeh straneh – tako na napravi kot fotoaparatu. Tudi popolni začetniki na področju povezovanja naprav bodo to opravilo hitro osvojili. Dodatno lahko sedaj aplikacija na pametni napravi upravlja z do petimi fotoaparati, razvijalci pa so močno olajšali tudi preklapljanje med posameznimi Nikon fotoaparati.

Manjša poraba energije, hitrejše delovanje in zanesljivejša povezava
Razvijalci so izboljšali zanesljivost povezovanja fotoaparatov s pametnimi napravami, kar se pozna pri vseh opravilih, posebej samodejnem prenosu fotografij. Dodatno sta se izboljšala tudi hitrost prikazovanja fotografij v aplikaciji SnapBridge in njihov prenos na napravo – samodejni ali ročni. Aplikacija je pridobila nov način varčevanja z energijo, ki meri, koliko energije aplikacija porabi na pametni napravi, ko ta dlje časa ni povezana s fotoaparatom. SnapBridge različica 2.0.2 pozna tudi nastavitev natančnosti lokacijskih podatkov, uporabnik pa lahko izbira med nižjo porabo energije ali pa višjo natančnostjo lokacije (v tem primeru pametna naprava pogosteje posodablja podatke o lokaciji).

Še bolj prilagodljivo fotografiranje
Preko aplikacije SnapBridge lahko uporabniki digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov na daljavo* upravljajo tudi napredne nastavitve. Slika »v živo« s fotoaparata jim je v pomoč pri upravljanju in potrditvi nastavitev fotografiranja, kar še izboljša zadovoljstvo uporabnikov pri fotografiranju na daljavo.

Temeljitejša povezanost s storitvijo deljenja fotografij NIKON IMAGE SPACE
SnapBridge 2.0.2 premore namenski zavihek, ki še olajša rabo storitve NIKON IMAGE SPACE. Po novem je omogočeno tudi samodejno nalaganje na daljavo zajetih fotografij v omenjeno spletno storitev.

Nastavitve, s katerimi je moč upravljati, so:

Način osvetlitve (P / S / A / M), hitrost zaklopa, vrednost zaslonke, kompenzacija osvetlitve, občutljivost ISO, uravnoteženost beline.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati