Nikon P1000

Nikon P1000

Nikonov novi model kompaktnega fotoaparata P1000 je prvi in edini fotoaparat s 125-kratnim optičnim zoomom, saj ponuja največjo povečavo oz. največji razpon goriščnic od širokokotnih 24 mm in vse do super telefoto 3.000 mm. Z načinom Dynamic Fine Zoom lahko s tem fotoaparatom povečate zoom vse do 250-kratnika oziroma do 6.000 mm. Zdaj lahko resnično fotografirate posamezne kraterje na mesecu brez uporabe teleskopa.

 

Sporočilo za javnost

Nikon P1000 je v ohišju, ki tehta le četrtino teže fotoaparata D-SLR s pritrjenim super teleobjektivom, več kot primeren partner za pohodništvo in potovanja s slikovnim tipalom s 16 milijoni slikovnih točk in svetlobno močnim objektivom z zaslonko f/2.8 za odlične rezultate tudi v slabših svetlobnih pogojih. Nikonove napredne tehnologije, uporabljene v objektivu, zmanjšujejo optična popačenja in zagotavljajo izjemno ostre posnetke, tudi pri fotografiranju pri ultravisokih telefoto goriščnicah. Podpora za zapis fotografij v surovem formatu RAW fotografom omogoča shranjevanje in izvoz nekompresiranih slikovnih datotek v poljuben program za obdelavo in urejanje fotografij. Filmski ustvarjalci lahko pri snemanju oddaljenih divjih živali v njihovem naravnem okolju naredijo videoposnetke ločljivosti 4K/UHD 30p ali Full HD 60p. Videoposnetke P1000 zajema s stereo zvokom in podpira neposredni izhod na vmesnik HDMI.

Svetel 3,2-palčni zaslon LCD z 921.000 slikovnimi točkami je mogoče nagibati in zasukati v skoraj vse smeri, stranski gumb za nadzor zooma pa poleg kontrol pri sprožilcu omogoča poenostavljeno in ergonomsko primernejše upravljanje zooma, ki ga lahko s pomočjo pritiska na namenski gumb v trenutku premaknemo iz telefoto v širokokotni način.

S povezavo SnapBridge lahko fotografije s P1000 že med fotografiranjem sinhronizirate s pametno napravo. SnapBridge omogoča tudi uporabo pametne naprave za fotografiranje na daljavo.
Nikon Coolpix P1000 bo na naših prodajnih policah od 6. septembra po priporočeni ceni 1.099 evrov.

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati