Sony DSC-HX99 in DSC-HX95

Sony DSC-HX99 in DSC-HX95

Sony najavil najmanjša popotniška fotoaparata z velikim zoomom, ki omogočata tudi snemanje video posnetkov v ločljivosti 4K in imata nadgrajen slikovni procesor.

Sporočilo za javnost

Sony je danes z novima modeloma DSC-HX99 in DSC-HX95 okrepil serijo popotniških fotoaparatov Cyber-shot® z velikim zoomom.

Novinca sta zasnovana za uporabnike, ki želijo imeti praktičen in po velikosti ter videzu čim manj izstopajoč fotoaparat, ki ga lahko ves čas nosijo s sabo. Pohvalita se lahko z najmanjšim ohišjem na svetu ter nudita resnično vsestranski razpon goriščne razdalje, ki se začne pri 24 mm v super-telefoto območju. Oba omogočata snemanje osupljivih videoposnetkov v ločljivosti 4Kii, v jedru obeh pa se nahaja zmogljiv slikovni procesor BIONZ X, združen z vezjem LSI, ki prinaša visoke hitrosti zaporednega fotografiranja do 10 slik na sekundo, velik medpomnilnik pa omogoča do 155 slik v seriji. Poleg tega ju odlikuje tudi visoka hitrost samodejnega ostrenja, ki znaša 0,09 sekunde . Ostale novosti so še samodejno ostrenje na oči subjekta (Eye AF), shranjevanje fotografij v formatu RAW, funkcija ostrenja/fotografiranja z dotikom zaslona ter pridobivanje geolokacijskih podatkov prek povezave Bluetooth®.

Objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm z velikim zoomom za visoko kakovostne fotografije
Velikanski razpon goriščne razdalje, ki ga nudita fotoaparata HX99 in HX95 pomeni, da fotografom nudita vse, kar potrebujejo za popotniško fotografijo in beleženje vsakodnevnega življenja. Za stabilizacijo slike skrbi optični SteadyShot™, ki učinkovito odpravlja stresenost fotografij, do česar pogosto pride pri fotografiranju iz roke v telefoto območju. Oba modela sta opremljena tudi s funkcijo Zoom Assist, ki pri fotografiranju v telefoto območju omogoča začasen prikaz širšega vidnega kota, s čimer fotografu olajša iskanje subjekta, ki ga želi ujeti v sliki.

Procesorska moč
Oba modela, HX99 in HX95, lahko snemata v ločljivosti 4K s polnim zajemom točk in brez njihovega združevanja. To pomeni čudovit prikaz tudi najmanjših podrobnosti, medtem ko sta nazobčanost slike in pojav ‘moiré’ močno zmanjšana. Novinca lahko snemata hitro premikajoče se subjekte s hitrostjo do 100 sličic na sekundo v visoki ločljivosti HD , kar pomeni, da lahko uporabniki kasneje v montaži ustvarijo čudovite počasne posnetke.

Ker se priložnosti za odlične fotografije mnogokrat pojavijo nepričakovano, morajo fotografi zaupati svojemu fotoaparatu, da lahko deluje hitro. S hitrim inteligentnim samodejnim ostrenjem s hitrostjo vsega 0,09 sekundevi, nadgrajenim procesorjem BIONZ X ter vezjem LSI sta HX99 in HX95 odlična za takšne izzive. Odlikuje ju namreč zaporedno fotografiranje s hitrostjo do 10 sličic na sekundo (z omejitvijo medpomnilnika do 155 slik)v.

Za čudovito izostrene portrete sta novinca opremljena s priznano tehnologijo ostrenja na oči subjekta (Eye AF), poznano iz modelov serije α™. Fotografom, ki svoje fotografije radi dodatno izboljšajo z obdelavo v programih za urejanje fotografij, pa HX99 in HX95 nudita možnost fotografiranja v formatu RAW. Šibka svetloba? Najvišja ISO-vrednost 6400 pomeni, da ni razloga za skrb.

Intuitivno in udobno rokovanje
Na podlagi odzivov uporabnikov serije HX90 je Sony modelu HX99 dodal tudi funkcijo ostrenja z dotikom želene točke na zaslonu in funkcijo fotografiranja z dotikom zaslona. S tem lahko fotograf neposredno na zaslonu izbere svoj subjekt, ga izostri in posname fotografijo. Funkcija sledilne ploščice (Touch Pad) pa omogoča preprosto spreminjanje ostritvenih točk med fotografiranjem prek izvlečnega elektronskega iskala OLED Tru-Finder™.

Za fotografe, ki imajo radi nadzor nad nastavitvami, je pri modelu HX99 na voljo obroč za upravljanje, ki mu je mogoče dodeliti različne funkcije, kot na primer ročno ostrenje ali zoomiranje po korakih. Oba modela, HX99 in HX95, nudita tudi personalizacijo prek menija My Menu za takojšen dostop do 30 funkcij in možnost ustvarjanja prilagojenih menijev.

Za 180 stopinj vrtljiv LCD-zaslon omogoča enostavno kadriranje selfijev in skupinskih posnetkov, nadgrajeno držalo® pa omogoča zbiranje in beleženje podatkov o lokaciji z mobilne naprave.

Nova modela Sony Cyber-shot HX99 in HX95 bosta v Evropi na voljo od oktobra 2018 dalje s ceno približno 520 € za HX99 ter 500 € za HX95.

Za več informacij, prosimo, obiščite: HX99 / HX95
 

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati