Nikonov novi širokokotni Z 24 mm f/1.8 za tesne prostore

Nikonov novi širokokotni Z 24 mm f/1.8 za tesne prostore

Z objektivom NIKKOR Z 24mm f/1.8 S Nikon še naprej širi svoj nabor objektivov s fiksno goriščnico in zaslonko f/1.8 za brezzrcalni sistem. Z napredno optično zasnovo, izjemnimi rezultati pri fotografiranju na krajših razdaljah ostrenja in obširno zaščito pred vremenskimi vplivi, je ta objektiv polnega formata izjemno vsestranski. Dobro se znajde tako v tesnih prostorih, kot pri fotografiranju prostranih pokrajin ter mestnih panoram.

 

Sporočilo za javnost

Ta povsem novi fiksni 24-milimetrski objektiv s hitrim ostrenjem prinaša vrhunsko ostrino od roba do roba, tudi pri fotografiranju s povsem odprto zaslonko f/1.8. Najmanjša razdalja ostrenja zgolj 25 cm fotografom omogoča nadzor kadra čisto od blizu, pa vse do neskončnosti. Bokeh pri posnetkih z zamegljenim ozadjem je videti naravno, odbleski svetlobe med lečami, t.i. »flare,« ki je nadvse pogost ravno pri širokokotnih objektivih, pa je učinkovito preprečen tudi pri fotografiranju motivov, osvetljenih od zadaj.

 

Objektiv Nikkor Z 24 mm f/1.8 S polnega formata je seveda nadvse primeren tudi za snemanje videoposnetkov. Snemalci lahko posnetek zajamejo z osupljivo majhno globinsko ostrino. Uravnotežena perspektiva objektiva je primerna tako za snemanje celotnih scen, kot denimo za snemanje intervjujev v utesnjenih prostorih.

Objektiv Nikkor Z 24 mm f/1.8 S bo v prodaji od 17. oktobra 2019 po priporočeni prodajni ceni 1.199 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati