Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct

Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct

Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct se ponaša s klasično privlačnostjo Nikonovega legendarnega objektiva Noct z bajonetom F in povsem novo revolucionarno optično zasnovo, ki jo odlikujejo izjemna svetlobna jakost, visoka ostrina in neverjetno privlačen bokeh. Novi objektiv prinaša sijajne nove možnosti pri fotografiranju v šibki svetlobi, in doslej neslutene možnosti kreativnega slikovnega ustvarjanja.

 

Sporočilo za javnost

Brezhibno konstruiran objektiv Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct je prelomen objektiv z ročnim ostrenjem. Široki bajonet in nadvse velika zaslonka f/0.95 odpirata neštete nove priložnosti fotografiranja pri šibki svetlobi. Od portretov prek nočnih prizorov do videoposnetkov, kjer se združita izjemno majhna globinska ostrina in visoka ostrina v filmskem slogu.

Dve protiodsevni prevleki – prevleka ARNEO in nanokristalna prevleka – sodelujeta v izničevanju podvojenih virov svetlobe in notranjih odbojev svetlobe, medtem ko natančno izbrušena asferična leča velikega premera z velikim lomnim količnikom dramatično prispevata k odpravljanju kromatskih aberacij. Odporna fluorova prevleka odbija prah, umazanijo in vlago, ne da bi se pri tem zmanjšala kakovost slike.

Zaslon OLED za prikaz podatkov omogoča, da hitro preverite trenutno vrednost zaslonke, razdaljo ostrenja in globinsko ostrino kar na objektivu, dodaten nastavni obroč pa zagotavlja nemoteno in neslišno upravljanje funkcij, kot sta zaslonka in kompenzacija osvetlitve. Od zaklepanja AE do merjenja in več zaporednih posnetkov z različnimi nastavitvami – razširjeni gumb Fn ima do 17 funkcij, ki jih lahko dodelite, in se ujema z gumbom Fn na ohišju fotoaparata. Ime in podatki objektiva so vgravirani za prefinjen videz in trajno berljivost.

Optična zasnova s 17 lečami v 10 skupinah zagotavlja, da so točkovni viri svetlobe pri nočnih posnetkih pri fotografiranju pokrajin in nočnega neba, upodobljeni z vsemi podrobnostmi. Snemalci videoposnetkov bodo veseli velikega nadzora nad globinsko ostrino, ki jo ponuja velika svetlobna moč objektiva Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct, in ustvarjali povedne filmske posnetke polne čustev, značaja in občutja.

Nikonov objektiv Nikkor Z 58mm f/0.95 S Noct bo na prodajnih policah od 7. novembra po priporočeni prodajni ceni 8.999 evrov.

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati