Dva nova telefoto profesionalca za vrhunske fotografije

Dva nova telefoto profesionalca za vrhunske fotografije

Nikon predstavlja nova profesionalna telefoto zoom objektiva, in sicer AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR za fotoaparate DSLR in objektiv NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S za brezzrcalne fotoaparate Nikon Z. Trpežna objektiva z doslej najnaprednejšo optično zasnovo med zoom objektivi zagotavljata optične zmogljivosti, enakovredne objektivom s fiksno goriščnico.

 

 

Sporočilo za javnost

Novi NIKKOR objektiv za dosego izjemnih zmogljivosti v optični zasnovi vsebuje leče iz Nikonovega novega stekla SR, ki temeljito kompenzira neželene učinke modre svetlobe v kratkovalovnem delu barvnega spektra. Novost zagotavlja barvno točnejše fotografije z bistveno manj globinskimi barvnimi aberacijami, izboljšan pa je tudi kontrast. Medtem v novem objektivu NIKKOR Z za odpravo barvnih aberacij skrbijo optični elementi iz stekla ED. Celoto pri obeh novincih dopolnjujeta Nikonova dovršena ergonomska oblika in celovita zaščita pred vremenskimi vplivi.

 

Fotografi, ki pri svojem delu uporabljajo fotoaparate DSLR in želijo s svetlobno jakostjo f/2.8 fotografirati pri 300 mm, niso več omejeni le na fiksno goriščno razdaljo. Prav tako ne tvegajo z izgubo optičnih zmogljivosti z uporabo zoom objektiva z nameščenim telekonverterjem. Ne glede na to, ali fotografirajo na športnih dogodkih ali v slabih svetlobnih pogojih, se objektiv AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR izkaže z izjemnimi optičnimi zmogljivostmi in brezkompromisnim samodejnim ostrenjem.

 

Svetlobno močan objektiv polnega formata NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S je drugi od trojice napovedanih Nikonovih zoom objektivov s svetlobno jakostjo f/2.8 za brezzrcalni sistem. Telefoto zoom objektiv serije S je primeren za delo v vseh okoliščinah, tako za fotografiranje kot za videosnemanje športa, portretov, različnih dogodkov in reportaž. Ostrenje je hitro, gladko in neslišno. Ostrina je izjemna po celotnem zajetem kadru, tudi pri fotografiranju pri povsem odprti zaslonki. Pri videosnemanju je neželen učinek spreminjanja kota zajema pri ostrenju (t.i. “focus breathing”) skoraj povsem odpravljen.

Nikonov objektiv AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR bo na voljo po priporočeni prodajni ceni 10.999 evrov, objektiv NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S pa po 2.799 evrov.

 

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati