Družini objektivov NIKKOR Z se pridružujeta ultraširokokotnik in univerzalec

Družini objektivov NIKKOR Z se pridružujeta ultraširokokotnik in univerzalec

Nikon je za svoje brezzrcalne fotoaparate Z predstavil dva nova objektiva – fiksni ultraširokokotni NIKKOR Z 20mm f/1.8 S in zoom teleobjektiv NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Oba objektiva ostrita hitro, gladko in neslišno ter sta temeljito zatesnjena pred vdorom prahu in vlage.

 

Sporočilo za javnost

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S razširja družino visokozmogljivih objektivov serije S s svetlobno jakostjo f/1.8 za Nikonovo brezzrcalno serijo Z. Napredna optična zasnova z optičnimi elementi iz ED stekla in Nikonovo protiodsevno nanokristalno prevleko, široki bajonet Z in svetlobna jakost f/1.8 z zaslonko z zaobljenimi 9 lamelami za okroglo odprtino prinašajo ostrino od roba do roba in najmanjšo razdaljo ostrenja le 0,2 m, novinec pa bo kljub ultraširokokotni goriščnici navdušil tudi ljubitelje lepo zamegljenih ozadij oziroma t. i. »bokeha«.


NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR se družini Nikon Z pridružuje kot idealen objektiv za potovanja, saj lahko z njim naredite fotografije in videoposnetke z izstopajočimi podrobnostmi, živahnimi barvami in globokim kontrastom preko širokega nabora goriščnic od širokokotnih 24 mm, pa vse do telefoto 200-milimetrske. Je eden najbolj kompaktnih NIKKOR zoom teleobjektivov in je tako primeren tudi za manjše in kompaktnejše torbe z opremo. Veliki bajonet Z ima edinstveno zasnovo z večjimi lečami na zadnji strani, kar omogoča odlično uravnoteženost in lažje upravljanje.

Oba nova NIKKOR Z objektiva bosta na prodaj v mesecu marcu. NIKKOR Z 20mm f/1.8 po priporočeni prodajni ceni 1.249 EUR in NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR po priporočeni ceni 999 EUR.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati