Sony objektiv FE 50mm F1.2 G Master

Sony objektiv FE 50mm F1.2 G Master

Sony je predstavil najnovejšo dopolnitev serije objektivov polnega formata G Master – objektiv FE 50mm F1.2 GM (model SEL50F12GM), ki prinaša izvrstno ločljivost in dramatično mehak videz neizostrenih delov slike (bokeh), značilen za izdelke serije G Master.

Poleg tega se ponaša tudi z vrhunskimi možnostmi samodejnega ostrenja, profesionalnim upravljanjem in zanesljivostjo ter kompaktno in lahko zasnovo. Največja odprtina zaslonke F1.2 odpira možnosti za doseganje izjemno majhne globinske ostrine za kar največjo ustvarjalno izraznost, hkrati pa prinaša tudi neverjetne možnosti zajemanja svetlobe. Tako velika odprtina zaslonke namreč omogoča fotografiranje z višjimi hitrostmi zaklopa in nižjo občutljivostjo ISO v šibki svetlobi, zato je objektiv idealen za portrete, poročno fotografijo, snemanje videoposnetkov in še mnogo drugega.

»Navdušeni smo, da lahko predstavimo 60. objektiv serije E – novi FE 50mm F1.2 GM, ki kot objektiv z zaslonko F1.2 prinaša novo raven izraznosti in uporabnosti pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov,« je dejal Yann Salmon Legagneur, direktor produktnega marketinga v oddelku Digital Imaging pri Sony Europe. »Vedno poslušamo uporabnike, da jim na ta način ponudimo najboljšo tehnologijo upodabljanja. FE 50mm F1.2 GM je naš prvi objektiv z zaslonko F1.2 za znamko α. Zasnovan je brezkompromisno in z namenom, da izpolni nenehno spreminjajoče se potrebe današnjih ustvarjalcev vsebin.«

Izvrstna ločljivost in čudovita mehkoba neostrine
FE 50mm F1.2 GM se ponaša z najnovejšimi optičnimi rešitvami, vključno s tremi elementi XA za objektive (ekstremno asferičnimi elementi), ki prispevajo k visoki ločljivosti po celotni površini slike. Ta se ohrani tudi pri popolnoma odprti zaslonki F1.2. Izpostaviti velja še Sonyjev premaz Nano AR Coating II, ki učinkovito zmanjšuje notranje odseve pri fotografiranju proti svetlobi, s čimer poskrbi za jasne slike brez odbleskov in svetlobnih artefaktov.

FE 50mm F1.2 GM se lahko pohvali z dramatično mehkobo neizostrenih delov slike (bokeh), značilno za objektive serije G Master. Učinek še dodatno povečuje zaslonka F1.2, ki vsaki sliki doda občutek dimenzionalnosti. Z novo razvito enoto zaslonke z okroglo odprtino, ki jo sestavlja 11 lističev, ter z natančno dodelano optično zasnovo z minimalno sferično aberacijo lahko objektiv ustvari gladek in globok učinek mehkobe neizostrenih delov slike – tako v ospredju kot v ozadju.

Visoko zmogljivo samodejno ostrenje in sledenje pri F1.2
Objektiv lahko s hitrim, natančnim in tihim sistemom samodejnega ostrenja ohranja subjekte ostre tudi v primeru izjemno majhne globinske ostrine. To omogočajo štirje linearni motorji XD (Extreme Dynamic), ki zagotavljajo učinkovito potisno silo. Ko je zahtevano visoko natančno ostrenje, še posebej pri snemanju videoposnetkov 4K s sledenjem oči ljudi, FE 50mm F1.2 GM z izvrstnim odzivnim časom, minimalnim zamikom in nizko ravnjo tresljajev omogoča uporabniku, da se lahko popolnoma osredotoči na kompozicijo. Tukaj pa je še lebdeči mehanizem ostrenja, ki ga krmili namenski algoritem za pogon objektiva, s katerim je omogočeno doseganje visoke ločljivosti skozi celoten razpon ostrenja, pri čemer znaša najmanjša razdalja ostrenja 0.4 mm.

 

Profesionalno upravljanje in zanesljivost v kompaktni obliki
Objektiv FE 50mm F1.2 GM je zasnovan z mislijo na profesionalne ustvarjalce vsebin. S priročnim upravljanjem in funkcijami, kot so ročno ostrenje z linearnim odzivom, obroč za zaslonko s stikalom za vklop/izklop, stikalo za izbiro načina ostrenja in dva prilagodljiva gumba za zadržanje izostritve, zagotavlja enostavno rokovanje in profesionalno upravljanje. Ponaša se tudi z zasnovo, ki nudi odpornost na prah in vlago ter s premazom iz fluora, ki ščiti sprednjo lečo pred prstnimi odtisi, prahom, vodo, maščobo in ostalimi nečistočami. Razvoj s pomočjo najnovejših Sonyjevih simulacijskih tehnologij in najnovejša optična zasnova sta omogočila, da je objektiv FE 50mm F1.2 G Master™ presenetljivo kompakten in lahek (φ87x108mm?778g), s čimer za 50-milimetrski objektiv z zaslonko F1.2 zagotavlja visoko stopnjo mobilnosti in enostavno rokovanje.

Cene in razpoložljivost
Novi FE 50mm F1.2 GM bo pri Sonyjevih pooblaščenih prodajalcih na voljo od maja po predvideni maloprodajni ceni 2338 evrov.

Različne ekskluzivne zgodbe, videoposnetke in vznemirljive nove vsebine, posnete z najnovejšimi fotoaparati in drugimi Sonyjevimi izdelki, si lahko ogledate tukaj. Sonyjevo evropsko fotografsko središče je na voljo v 22 jezikih, v njem najdete novice o izdelkih, natečaje in najnovejši seznam Sonyjevih dogodkov v posamezni državi.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati