O meni
Sem ljubiteljski fotograf; pravzaprav o sebi ne mislim, da sem fotograf, temveč le ljubitelj fotografije. Znjo sem se najprej srečal leta 2007, ko sem od domačih dobil kompakten fotoaparat, ki sem ga nekaj časa jemal povsod s seboj in fotografiral prav vse. A sem potem za nekaj let popolnoma opustil takonjiček in se fotografiji spet resneje posvetil decembra 2012, ko sem kupil svoj prvi DSLR-fotoaparat. Od takrat je fotografija del mojega vsakdana, in čeprav sem osvojil že nekaj nagrad na različnih natečajih, fotografija zame ni tekmovanje, ampak odmik v svoj svet, kjer se popolnoma sprostim in res uživam.
Na začetku se je pred mojim objektivom znašlo vse, saj sem iskal, kaj me najbolj veseli, hitro pa sem se zaljubil v barve sončnih vzhodov in zahodov ter jutranje meglice. Odločil sem se torej za pokrajinsko fotografijo, zadnje čase pa se najbolj posvečam fotografiranju divjih živali, predvsem ptic. Fotografiral sem že tudi poroke, krste in podobne obrede oz. dogodke, kar je sicer zanimivo, ampak bolj kot ljudje me privlači narava.
Fotografija je moje pravo veselje in zaradi nje sem spoznal veliko novih ljudi in novih krajev doma ter po svetu. Zaradi nje narave in življenja ne jemljem več tako samoumevno. Kot pa se za pokrajinskega fotografa spodobi, seveda tudi jaz vstajam zelo zgodaj in hodim spat pozno...
Moja oprema
Sony a7R IV
Sony FE 16-35 F2.8 GM
Sony FE 200-600 F5.6-6.3 G OSS
Manfrotto 190X3
Manfrotto 496RC2
Manfrotto Aviator D1
DJI Mavic 2 Pro
Sledim
(49)
Moji sledilci
(62)